Kuinka neuloin villakaulahuivin neulekoneella ja 3 tapaa sitoa se
Rakas päiväkirja! Olen odotellut useamman kuukauden ajan tilaisuutta esitellä tämän talvisen projektin. Ensin muistiinpanot hukkuivat, siitä kuinka tämän tein. Seuraavaksi eivät kelit osuneet kohdilleen, ja koin, että 100 % villasta tehdyn kaulahuivin esittely ei ollut luontevaa maan vielä ollessa vihreänä. Ja vihdoin lumen saapuessa maahan, oli niin kiire, että viikot vain kuluivat ja kirjoittaminen antoi odotuttaa itseään.
Sivutoimisena aikuisopiskelijana joutuu aina välistä priorisoimaan tekemisiään, joten tällöin nämä harrastukset mukaan lukien SoMen pyörittämisen jätän hieman pienemmälle huomiolle. Joten tämäkin postaus on odotellut sitä hetkeä, kun on tekemistä hieman vähemmän käsillä. Viimeisen kolmen viikon aikana olen käynyt pari kertaa Tampereella sekä esittämässä päivittyvää tutkimussuunnitelmaa seminaarissa, lähtenyt Itä-Suomesta ja palannut sinne takaisin kerran jos toisenkin. Lisäksi työpaikalla saatiin kirjoitettua yksi lisäkoulutushanke Tekstiili-, muoti- ja pakkausalalle.
Ja töissä, mikä parasta olen päässyt vielä luennoimaan ihan perusaiheista, kuten määrällisistä tutkimusmenetelmistä, jatkuvasta parantamisesta, trendeistä ja terveysteknologian tuotekehityksestä sekä tietysti ohjaamaan opinnäytetöitä. Toki yhden viikonlopun vietimme myös meidän jo kohta loppuvan tekstiili- ja muotialan koulutuskokonnaisuduen parissa pohdiskellen värejä, semiotiikka ja semantiikka yhdessä valokuvauksen kanssa. Parastahan tässä opettamisessa on, että aina oppii jotain uutta itsekin, kun malttaa kuunnella ja päivitellä myös omia luentokalvoja kohdilleen.
Sanotaan nyt vaikka, että marraskuun projektina oli itse suunnittelemani kuosin neulominen kaulahuiviksi neulekoneella. Parasta tässä miehelle tarkoitetussa kaulahuivissa on se, että nyt näyttäisi siltä että olen löytänyt huiville hyvät mitat, jota sitä voi kietoa kaulaansa monella tavoin. Samalla, kun otin näitä ideakuvia niin tulen huomanneeksi, miten hyvin tämän kuosi toimiin niin oikeinpäin, ylösalaisin, kuin vaakasuoraankin. Käsittääkseni myös kuosin limittäminen onnistuu melkeinpä ongelmitta. Löydät tarkemmin tietoa tämän kuosin tarinasta tästä postauksesta (KLIK).
Ohje villakaulahuivin neulomiseen neulekoneella
Verrattuna aikaisempiin lankakokeiluihin, niin tämä kotimainen 100 % kampavillalanka juoksi oikein hyvin koneessa, eikä tarvinnut sen enempää tätä takuta ja ihmetellä.
Neuloin kaulahuivin Elektronisella neulekone Brother KH-970 ja silmukansäädöllä 5°°
Neuletiheys 38 s ja 36 krs = 10 cm.
Valmiin neuleen koko viimeistelyn jälkeen lev. ~ 19 cm ja ~ 160 cm.
Omalla koneellani tämä itse suunnittelemani kuvio on nr. 956
- krs luo 70 silmukkaa
- krs. neulo oikein
- krs. neulo oikein ja kiinnitä painot
- krs.kelkka vasemmalle, KC (I).
- selvitä omaan koneesi käyttöohjekirjsta askeleet, joita tarvitset kirjoneuleen tekemiseen.
- Alla lähinnä itselleni pari havaintoa muistiin, joita kovasti ihmettelin koneeni ääressä
- muista viedä kelkka ensimmäisellä kerralla yli sensorin, muuten valitsemasi kuvio ei aktivoidu neulontaan
- muista myös painaa enter ohjainyksiköstä
- Lisää kontrastilanka MC
- Neulo 560 kerrosta
- Poista kontrastilanka
- Neulo 3. kerrosta ja päättele joustavasti
- Virkkaa reunoihin rapuvirkkausta
- Höyrytä valmis työ