Black and white portrait of a cute and cheerful caucasian.
Omin mitoin™ -kaavat,  Tuunaan vanhasta vaatteesta uutta,  Vaikuttajamarkkinointi

Paras kaavaton hiusturbaani OMIN MITOIN™ ompeluohje

Reading Time: 2 minutes

Tämä julkaisu sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit on merkitty * -merkillä. Pyyheturbaani, turbaanipyyhe, solmuturbaani ja hiuspyyhe… tällä rakkaalla lapsella on ainakin yhtä monta nimeä ja kuin materiaalia. Itse innostuin hiusturbaanin tekemisestä, kun pääsin tutustumaan Sauna-Katin *Tee saunahoitotuotteita itse helposti ja edullisesti -verkkokurssiin, ja tarvitsin jotakin, millä pitäisin hiukset poissa kasvoilta. 

Itse asiassa tämä olikin varsin hauska postaus tehtäväksi, josta meinasi ensin rakentua varsinainen palapelikaava ennen kuin silmiini osui 40-luvun huiviturbaanin solmimisohje [1] ja näin sain kaavasta äärimmäisen yksinkertaisen = neliö. Mikä parasta, neliönmallisesta huivista saat tehtyä monta muutakin päähinettä ja asustetta kuin huiviturbaanin.

Hiusturbaanin ompeluohje

Koko: yksi koko.

Materiaalit

Turbaanin voit tehdä silkkistä, satiinista, bambusta, mikrokuidusta tai vaikka vohvelikankaasta, mikäli olet innostunut Curly Girl-menetelmästä voit ommella omasi trikoosta. Joskus voit löytää kirpputorilta myös vanhan silkkihuivin ja saatkin teleportattua itsesi tässä ohjeessa suoraan kohtaan huiviturbaanin sitominen.

Omani ompelin kotoisasti puuvillakankaasta, kun sitä sattui olemaan kaapissa valmiina. Tähän malliin voit käyttää myös vanhat lakanakankaat, verhot tai pöytäliinat. Itse asiassa hieman kulunut kangas on uutta parempi, sillä sen kosteudenimukyky on huipussaan jo ensimmäisellä käyttökerralla.

Leikkuusuunnitelma

Leikkaa kankaasta neliönmuotoinen pala, jonka koko on 91 x 91 cm.

Ompelujärjestys

Ompele neliön jokaisen reunaan kaksitaitteinen kapea päärme, jonka vinkit ompeluun löydät täältä.

Jos et innostu ompelukikkailuista, huolittele reunat siksakilla (pit. 2,5 & lev. 2,5) tai saumurilla.

Muistathan noudattaa trikoon ompeluohjeita, jos päädyit tekemään huivin joustavasta kankaasta, ohjeisiin pääset tästä.

Huiviturbaanin sitominen

Huiviturbaanin käyttäminen

Nämä turbaanit nousivat taannoin useimpien tietoisuuteen, kun Curly Girl- villitys ploppauksinen valtasi Suomen ja maailman kolmisen vuotta sitten. Itse kietaisen nykyään huiviturbaanin aina kun jätän hoitoaineen vaikuttamaan pidemmäksi aikaa hiuksiini tai hemmottelen itseäni Sauna-Katin verkkokurssilla oppimallani Kleopatran kuorinnalla. Käy katsomassa *Tee saunahoitotuotteita itse helposti ja edullisesti -verkkokurssilta, mitä muita saunatuotteita voit tehdä itsellesi.

Black and white close-up portrait of a caucasian lady's face.

PS. Katilla on 7 päivän palautusoikeus kurssissaan ja sauna-aiheinen -blogi, joten käy lukemasta *Sauna maailmalla -blogista löylyn alkuperästä ja katsomassa, miten saunominen Saksassa eroaa kotimaisesta.

Lähteet

[1] Finally, someone’s helping the lover of all things 1940s fashion out! Khloe this domestic Li…: Vintage hairstyles, 1940s hairstyles, retro hairstyles (2020) Pinterest. Available at: https://fi.pinterest.com/pin/AS6goTW3Ur3357dFRCkEOIR808_cSWMR6smv0nhEMShEOIXHD1S5NDs/ (Accessed: November 25, 2022).  

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)