Parempi pyy pivossa: Tee itsellesi kaapelijärjestäjä
Kaupallinen yhteistyö @pfaff_suomi kanssa. Kaapelijärjestäjä on tässä tapauksessa kankainen ompelutyö ja se pitää monenlaiset kaapelit tarosalla ja järjestyksessä. Ja jos teet tästä ohjeesta poiketen vielä esimerkiksi yhden lisätaskun, saat myös laturin pysymään paikoillaan näppärästi ja samassa paikassa piuhojen kanssa.
Parasta tässä kaapelijärjestäjässä on, että minun ei tarvitse etsiä latauspiuhoja työsalkun tai matkalaukun pohjalta, vaan ne osuvat käteeni kuin luonnostaan. Itse olen saanut vielä niputettua samaan settiin myös korvanapin, joten liikkuvaisessa elämäntavassani tämä toimii tosi hyvin. Varsinkin junan vaihdot Pasilassa voivat olla nopeita, joten piuhojen kerääminen nippuun salkkuun yhdessä tietokoneen kanssa on käytävä varsin sujuvasti, jotta ne löytyvät helposti ja junassa vietetty työpäivä sujuu keskeytyksittä. Senkin olen huomannut, että mötikkä on helpompi muistaa ottaa mukaan kuin yksittäinen, seinässä riippuva johto.
Tämäkin on yksi kestävän ompeluideologiani mukaisista projekteista, sillä nämä molemmat mallikappaleet on tehty kaapissa marinoituneista tilkuista ja eri ompeluprojekteista ylijääneistä nauhoista. Tämä on taas yksi niistä projekteista, joissa voit päästää luovuutesi valloilleen ja tehdä juuri niin luovan ja taiteellisen, tai niin klassisen kuin haluat.
Oiva konekirjonnan harjoitteluprojekti
Lisäksi tämä on oiva konekirjonnan harjoitteluprojekti, sillä kirjonta-alaa on riittävästi, joten voit viestittää omaa persoonallisuuttasi kirjonnalla varsin vaivattomasti. Itse harjoittelin tähän työhön, kuinka omien My Sewnet Platinum -ohjelmiston ulkopuolisten kirjainten käyttäminen onnistuu ohjelmassa, sillä halusin käyttää brändi-ilmeemme mukaista fonttia. Käytännössä siis latasin Googlesta fontin, jonka sitten digitoin käyttämällä ohjelman Font Manager -valikon “Digitoi uusi fontti” -toimintoa.
Fontin digitoimisen jälkeen kirjoitin haluamani tekstin, joka oli mieheni pyynnöstä pätkä suomalaisesta sanonnasta ‘Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla’. Sanontahan tarkoittaa osuvasti sitä, että on parempi tyytyä siihen, mitä on kädessä, kuin tavoitella liikaa ja jäädä lopulta ilman (Aapala, n.d.; Latva-Teikari, 2016). Lopulta siirsin valmiin kirjontakuvion muistitikulla PFAFF creative™ ambition™ 640 -kirjontakoneelleni odottamaan konekirjontahetkeä.
Kaapelijärjestäjän valmistukseen tarvittavat materiaalit
Itse käytin tähän projektin opiskeluaikaisesta työhousuprojektista ylijäänyttä työvaatekangasta, ylimääräistä trikookaitaletta ja sekä hyllyssä lojuvan puuvillanauhan pätkän. Lisäksi tuin konekirjoitettavan palan puuvillaisella liimakankaalla, jonka kiinnitin vanhalla housuprässillä. Lisäksi tämä projekti on aivan täydellinen projekti napinläpien opetteluun, sillä nauhan läpimenoaukot on tehty koneen automaattisella napinläpitoiminnolla.
Innostu sinäkin konekirjonnan lumosta ja jaa kokemuksesi meidän kanssamme. Muista käydä seuraamassa @pfaff_suomi ja @ominmitoin instagrammissa, jos haluat tietää, mitä puuhailemme päivittäin käsitöiden ja ompelun ympärillä.
Lähteet:
Aapala, K. (n.d.). Pivo. Kotimaisten kielten keskus. Retrieved October 24, 2023, from https://www.kotus.fi/nyt/kysymyksia_ja_vastauksia/sanojen_alkuperasta/sanojen_alkuperasta_o-r/pivo
Latva-Teikari, K. (2016, April 17). Mitkä ovat rahkeet? Entä pivo? On aika päivittää sanonnat nykykielelle – katso tyttöjen versiot. Yle Uutiset. https://yle.fi/a/3-8747658
3 Comments
Pirkko
Ongelma noiden kaapeleiden kanssa on ainakin todellinen!
Tuon “kuminauharenksurivin” tekeminen vaikuttaa kyllä vähän vaikealta, ainakin saada se siistiksi.
admin
Joo niin on hieman hankalaa ja tuo napinläpien laitto aina samaan kohtaan osoittautui myös hieman hankalaksi. Tätä pääsee vielä kehittelemään eteenpäin 🙂
Petra
Onpa kauniin värinen kangas! Kaapeleita kyllä riittää joka lähtöön ja joka laitteelle, ymmärrän hyvin järjestäjän tarpeen varsinkin reissatessa. Vaikuttaa näppärältä 🙂