Kapselivaatekaappi,  Rakas Päiväkirja!,  Tyyli ja muotitrendit

Kurvikasta vartaloa ja miehen unelmia

Reading Time: 3 minutes

”En minä noista vaatteista ymmärrä, mutta naisista sitäkin enemmän”: lausahti komeampi osapuoli, kun tuskailin kurvikasta vartaloa esittävän kuvan kanssa. Toden totta naisesta on moneksi, päärynäksi, omenaksi, tiimalasiksi, timantiksi, lusikaksi, ovaaliksi ja suoran(toiminnan) joukoiksi, miehistä vain normaaleiksi, tukeviksi ja (isä)vatsaisiksi. Ompeluoppilaan siunaus ja kirous on, että piirrän omat muotoni kaavapaperille harjoitustyö harjoitustyön jälkeen viikoittain. Kun teen vaatteeni omien mittojeni mukaisesti, minulla on harvoin tarvetta pohtia sitä, että istuvatko vaatteeni, ne yleensä istuvat ja samalla tulen ohittaneeksi myös pahimman tyylimokan – huonosti istuvat vaatteet.

Kuitenkin päärynöissä ja omenoissa on totta toinen puoli, tietyt mallit ja leikkaukset imartelevat tietynlaista vartaloa ja tuovat parhaan esille, toiset taas piilottavat vartalon tiettyjä piirteitä. Molempi parempi sanoisi savolainen, liike-elämässä naiseus saa näkyä, mutta ilman, että muodot vievät kaiken huomion.  Uskokaa minua, kyllä ne pukumiehet silmiään lepuuttavat, kun tarjonta on kohdillaan, edellä portaita nousevan naisen minihameen verhoamia sääriä ja kumartuessa vilahtavaa rintavakoa. Olin kerran itsekin verkkopalaverissa, jossa naispuolisen kollegan kannettavaan tietokoneeseen kiinteästi kytketty kamera paljasti, kuinka nätti punainen ruusu oli kiinnitetty rintaliivien keskipalaan. Ruusu onkin sitten se ainut asia, mitä palaverista muistan.

Kurvikas tiimalasi

Kurvikas

Omia muotojaan ei tarvitse piilotella, vaan ne kannattaa verhota hyvin istuvilla vaatteilla ja materiaaleilla, jotka saavat oman olon tuntumaan itsevarmalta. Omien vartalonmuotojen ja ruumiinrakenteen tunteminen on mielestäni yksi avain tyylikkääseen pukeutumiseen. Vaikka mittasuhteet ja ruumiinrakenne eivät muutu ikääntyessä, niin muodot muuttuvat ja on hyvä aika ajoin katsahtaa peiliin sillä silmällä. Itse kävin vajaat seitsemän vuotta sitten tyylivalmennuksessa, jossa määriteltiin ruumiinrakenteeni, kasvonmuotoni ja pukeutumisvärini ja näillä opeilla olen hyvin pärjännytkin.

Kun nyt käytän aikaa ja rahaa oman puvuston luomiseen, ajattelin, että on aika katsahtaa, joko hoikka tiimalasi on muuttunut hedelmäksi. Tarkastelin omia jo olemassa olevia mittojani: rinnanympärys, vyötärön ympärys ja lantionympärys sekä mittasin lisäksi hartioiden ympäryksen leveimmältä kohdalta. Mittojen jälkeen tein kasan laskutoimituksia who what wear -sivuston ohjeiden mukaisesti. Tuloksena oli tiimalasi, varmistin tuloksen vielä suomalaisella tyylitesterillä ja toden totta, olen edelleen tiimalasi, tosin kurvikas sellainen, oikea miehen unelma kuulemma.

Mallianalyysiä liituraitajakulle

 
Mallikuva liituraitajakku

Edellisessä postauksessa esittelin liituraitajakkuni mallin, jonka valintaan oli monta, ei niin tyylikästä syytä, kuten kaapista löytynyt kangas ja halua opetella kaavoittamaan erilaisia leikkauksia, sekä kokeilla erilaisia jakun pituuksia. Väritykseen ja kankaaseen palataan ensi viikolla, joten nyt keskitytään malliin ja siihen, kuinka se palvelee kurvikkaan naisen pukeutumista.

Liituraitajakussa on kahdet leikkaussaumat, joten jakusta tulee hyvin muotoiltu, mikä puolestaan korostaa vyötäröä (ns. must have kurvikkaalle vartalotyypille). Jakun pituus on sellainen, että se päättyy pari senttiä lantion alapuolelle, joilloin se ei kiinnitä huomiota lantion leveimpään kohtaan ja luo näin vartaloa imartelevan linjan. Sileä etumus ja piilonapituslista tasoittavat puolestaan hyvin povea, kunhan materiaali laskeutuu hyvin.
Pääntiellä on pystykaulus, joka soveltuu parhaiten pitkäkaulaiselle. Minulla itselleni on hieman tavallista lyhyempi kaula, joten pyöristin kauluksen etukulmia niin, että välistä näkyy ihoa. Jakun hihat ovat pitkät ja soveltuvat hyvin pitkille käsivarsilleni. Jakussa on läppätaskut, jotka ovat parhaimmillaan litteälanteisilla naisilla ei siis kurvikkaalle, joten taskujen läppiä on käännetty vinoon ilmeen keventämiseksi.

Kommenttaja odotellen, Heidi

P.S.

Leikkuupöydän muut projektin etenevät siinä sivussa prinssin PAW Patrol -paita on kuvausta vaille valmis, marraskuun pikkumustan ruutuinen koeversio on ompelussa, komeamman osapuolen kauluspaidan peruskaava on työn alla ja ja ja, onhan näitä. Näitä ja muita sattumuksia postailen sitten Kaavoihin kangistumatta -facebook sivuille, joista tykkäämällä saat myös blogipäivitykset suoraan uutisvirtaasi.
Lähteet:


Henderson, V., Henshaw, P. and Lustig, E. (2006). Oikeat värit – varma tyyli. 1st ed. Hämeenlinna: Karisto.

Shop Your Shape. (2017). Body Shapes. [online] Available at: http://shopyourshape.com/body-shapes/ [Accessed 8 Jan. 2017].

studio FIINIKS. (2017). Tyylitesteri. [online] Available at: http://www.fiiniks.net/uutuus-tyylitesteri/ [Accessed 8 Jan. 2017].

WhoWhatWear UK. (2017). The Foolproof Way to Find Out Your Real Body Type. [online] Available at: http://www.whowhatwear.co.uk/how-to-find-body-shape-calculator/slide10 [Accessed 8 Jan. 2017].

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *