Rakas Päiväkirja!

Turun syksyiset minilomakohteet: Kylpylät, kulttuuri ja kasvitieteellinen puutarha

Reading Time: 3 minutes

Postauksessa on mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä (*). On varmasti tullut selväksi, että Turku on yksi lempikaupungeistani Suomessa, ja täällä on aina jotain uutta ja jännittävää nähtävää ja koettavaa. Erityisesti syksy on kaunista aikaa Turussa, kun lehdet vaihtavat väriä ja ilma on raikas ja viileä. Tässä muutamia vinkkejä, joita suosittelen kokeilemaan, jos olet suuntaamassa tänne syksyllä.

Ruissalon kylpylä

Jos haluat hemmotella itseäsi ja nauttia kylpylän palveluista, suuntaa Ruissaloon, jossa sijaitsee Ruissalon kylpylä. Kylpylässä voit rentoutua erilaisissa altaissa, saunoissa ja poreammeissa, sekä varata hoitoja ja hierontoja. Kylpylässä on myös ravintola, josta voit nauttia maukasta ruokaa ja juomaa, ja voit varata huoneen yöksi *täältä.

Olemme itse usein vuosien varrella viettäneet aikaa kylpylässä yötä myöten, ja se on aina ollut todella ihana kokemus. Olemme saaneet nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta sekä ihailla upeita maisemia. Kylpylä on myös aina ollut siisti ja hyvin hoidettu, ja sen henkilökunta on ollut ystävällistä ja avuliasta.

Kalevala Awakening -kierros pimeässä Ruissalossa

Jos olet kiinnostunut suomalaisesta mytologiasta ja kansanperinteestä, kannattaa osallistua ilmaiselle Kalevala Awakening -kierrokselle Ruissalossa. Kalevala Awakening on mobiilikierros, joka kuljettaa kuulijansa synkkään ja mystiseen fantasiamaailmaan, jossa Kalevalasta tutut hahmot heräävät henkiin.

Itse kävin kuuntelemassa Kalevala Awakening -elämystrillerin yhdessä ystävättäreni kanssa eräänä pimeänä syysiltana jo viime syksynä, ja samalla tulimme tarjonneeksi koirille 45 minuutin lenkin. Tarkemmat ohjeet luonnossa kuunneltavaan elämystrilleriin ja Ruissalon lähtöpaikan löydät täältä.

Ruissalossa on tarjolla myös toinen ilmainen audiokierros, joka vie sinut tutustumaan Ruissalon monipuoliseen historiaan aina Juhana Herttuan ajoista lähtien. Kierros vie sinut Villa Kuuvaan, Honkapirtille, Kansanpuistoon, Kasvitieteelliseen puutarhaan ja Ruissalon Telakalle. Ohjeet Ruissalon helmet -kierrokselle löydät tästä. Tätä emme ole vielä päässeet testaamaan paikan päällä, mutta kierros on ehdottomasti to do -listallamme.

Kasvitieteellinen puutarha

Mikäli tarpominen pimeässä ja vihmovan sateen alla ei ole tavoitteenasi, vaan kaipaat valoa ja lämpöä, niin kannattaa pysähtyä Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kohdalla ja ottaa annos lämpöä ja valoa pimeneviin iltoihin mukaan.

Lähteet:

Hyytävä elämystrilleri Ruissalossa audioelämyksen muodossa – Kuuntele jos uskallat! (n.d.). Turun Ammattikorkeakoulu. Retrieved October 2, 2023, from https://www.turkuamk.fi/fi/artikkelit/3221/hyytava-elamystrilleri-ruissalossa-audioelamyksen-muodossa-kuuntele-jos-uskallat/

Ruissalon yrittäjät / Visit Ruissalo. (n.d.). RUISSALON YRITTÄJÄT. Retrieved October 2, 2023, from https://www.visitruissalo.fi/

6 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *