Taulun kiinnitys seinään ja paras sisustuskirja
Kaupallinen yhteistyö Tuuline Designin kanssa, postauksen kuvituksena käytetyt ihanat julistetaulut ovat Soilen käsialaa (aikaisemmin julkaistun Soilen tarinan voit lukea tästä). Lisäksi tämä postaus sisältää muita mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä. Kun luin muita postauksia ja ohjeita taulun ripustamiseen liittyen, havaitsin, että yleinen ongelma näyttäisi olevan, miten kiinnittää ne taulut, jotka ovat lojuneet vuoden verran lattianrajassa seinään.
Varoituksen sanana, varsinkin vuokrakodeissa voi olla erilaisia sääntöjä siitä, mitä saa kiinnittää, minne ja miten. Sääntöjä ja erilaisia ohjeita voi myös löytyä omistusasunnoista, joten ensimmäinen tehtävä on selvittää asuntoasi koskevat ohjeistukset. Lisäksi on hyvä olla tietoinen sähköjohdoista ja vesiputkista sekä niiden sijainnista ja jättää se kolmen tuuman naula sekä naulapyssy käyttämättä.
Taulun ripustaminen siimalla
Päädyimme tässä kaupunkiasunnossamme tekemään ratkaisun, joka mahdollistaa taulujen ripustamisen niin, että voimme luoda tarvittaessa koko tauluseinän ilman, että betoniseinämme on täynnä pieniä reikiä vuosien päästä. Käytännössä päätimme investoida taulukiskoihin, ja sijoittaa taulukiskot katonrajalle valmistajan ohjeiden mukaisesti. Valitsimme harmaat kiskot tälle seinustalle, jotta ne sulautuisivat hyvin seinän väriin eivätkä erottuisi liikaa
Henkilökohtaisesti en pahemmin pidä tuon seinän väristä/struktuurista, vaikka neutraali harmaa toimii periaatteessa erinomaisesti taustana erilaisille tauluille. Toinen ärsyyntymisen aiheeni on, että tämä niin sanottu ”efektiseinä” olisi oikean sijoittelun kannalta pitänyt asettaa oviaukkoa vastapäätä, jotta se tervehtisi huoneeseen saapuvia ensimmäisenä. Jostain syystä asunnon edellinen omistaja on kuitenkin sijoittanut efektiseinän samalle seinustalle kuin oviaukko. Emme nyt lähteneet muuttamaan sitä, sillä se olis vaatinut asunnon uudelleen maalaamisen.
Taulun kiinnitys ilman reikiä
Kun olimme kiinnittäneet kiskot ja saaneet siimat roikkumaan, seuraava askel oli selvittää, mihin korkeuteen ja mihin kohtaan taulut tulisi ripustaa. Kun valitset taulun ripustuslankoja tai -siimoja, on tärkeää ottaa huomioon taulun paino. Jos ripustat raskaita tauluja, valitse siimat, jotka kestävät valitsemasi taulun painon, ja harkitse tarvittaessa useampien siimojen käyttöä yhtä taulua kohden.
Koska pienessä yksiössämme tapahtuu paljon eri asioita samassa huoneessa, päätimme käyttää tauluja tilojen erottamiseen eri toimintoja varten mattojen lisäksi. Ompelunurkkaus ikkunan vieressä sai oman pienen taulunsa ilman poraamista tai taulukiskoa. Itse tauluseinä kiskoineen sijoitettiin sohvatuolin ja työpöydän taakse.
Mille korkeudelle laitan taulut?
Ramstedtin (2019) mukaan taulun keskipisteen tulisi olla silmien korkeudella, minkä vuoksi monet noudattavat 145 cm:n sääntöä, jossa taulun tai tauluryhmän keskipiste sijaitsee 145 senttimetrin korkeudella lattiasta mitattuna. Huonekorkeutemme on kuitenkin hieman tavallista korkeampi, joten päätimme ottaa inspiraatiota *Tyylikäs koti – Sisustamisen käsikirjassa mainitusta 2/3-säännöstä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että taulun tai tauluryhmän keskipiste on noin kahden kolmasosan korkeudella lattiasta mitattuna. (Ramstedt, 2019.)
Yksi parhaista sisustuskirjoista
Muuten tämä Frida Ramstedtin kirjoittama *Tyylikäs koti – Sisustamisen käsikirja on yksi parhaista sisustamiseen liittyvistä kirjoista, joita olen koskaan lukenut. Kirja käyttää värikuvien sijaan yksinkertaisia piirroskuvia selittämään tekstiä, mikä tekee siitä erityisen helppolukuisen. Teksti puolestaan selittää selkeästi monia sisustamisen peruskäsitteitä aina sisustusprojektin suunnittelusta stailausvinkkeihin asti. Ja jos ruotsi taipuu niin, kannattaa tutustua Fridan Trendenser-blogiin, sillä se on yksi suosikeistani.
Mielestäni tämä on erinomainen opus kaikille, jotka ovat kiinnostuneita sisustamisesta, ja se tarjoaa arvokkaita ammattivinkkejä. Itse hyödynsin *Sisustamisen käsikirjaa muutama vuosi sitten, kun tein harjoitustöitä The Professional Interior Design -koulutusta varten, josta valmistuinkin 2022 jouluna. Käytin käsikirjaa myös silloin, kun harjoittelin stailausvalokuvia Puolan valokuvausopintojeni aikana.
Ja nyt kysynkin sinulta: Mikä on sinun paras sisustustiedon lähde? Kerro kommentteihin!
Niin, ja nämä ihanat sisustusjulisteenhan löydät Tuuline Designin verkkokaupasta.
Lähde:
Ramstedt, F. (2019). Tyylikäs koti – Sisustamisen käsikirja (2020th ed.). Tammi.