Rakas Päiväkirja!

Vuosi takana suositussa käsityöblogissamme: Oppimisia ja onnistumisia

Reading Time: 2 minutes

Kiitos Sinulle kuluneesta vuodesta! Täytyy kyllä todeta, että välistä harmittaa, kun en ole malttanut istua alas ja kirjoittaa kuulumisiani vuosi vuodelta suositummaksi muuttuvaan käsityöblogiimme. Muistan, kun vuosia sitten tavoitteenani oli kirjoittaa viikoittain, mutta tänäkin vuonna sain vain kahdeksan postausta aikaiseksi.

Sitäkin kiitollisempi olen siitä, että viimeisen vuoden aikana blogimme näyttäisi kasvaneen yhdeksi suosituimmista käsityöblogeista, sillä vuonna blogissamme oli yli 21 000 (+ 22 % vuodesta 2021) ompelusta kiinnostunutta kävijää, ja tämä on kuulkaa erinomainen tulos blogille, jonka kohderyhmänä ovat suomalaiset kotiompelijat. Ei tällä tosin suosituimpien naistenblogien kymmeniä miljoonia kävijöitä ihan heti hätyytellä, vaan eipä taida olla tarviskaan. Vielä ilahduttavampaa oli huomata, että blogissa vietetty aika on yli minuutin (1,06; +4,7 % vrt 2021), joten sisältökin näyttäisi osuvan kohdilleen. Nyt jään sitten vain jännäämään, miten viimeisin visuaalisen ilmeen uudistus ja blogialustan vaihto näkyvät tulevan vuoden metriikoissa.

Ja sitten, jos nyt jäit pohtimaan, että onpas varsinainen rahantekokone, voin todeta, ettei ole, sillä kirjanpidon mukaan blogiin liittyviä tuloja oli noin sata euroa vuodelle 2022, josta sitten vielä vähennetään kulut ja verot. Kuten olen aikaisemmin todennut, niin suurin hyöty tästä bloggaamisesta onkin itselle, nimenomaan ammattitaitoni jatkuva kehittäminen sivutoimisena (lue: harrastelevana) mallimestari-ompelijana. Ja lisänä tulevat sitten, vielä ne pari muuta juttua, jotka hoituvat siinä sivussa, kuten digitaalinen markkinointi, valokuvaaminen, stailaaminen, päähineiden ja asusteiden valmistaminen ja nyt uusimpana tämä WordPressin ylläpito jne. Arvatkaa, ulkoistaisinko jotain pois tästä touhuamisesta, jos sen pystyisin blogista saaduilla tuloilla maksamaan?

Ajatuksia tulevasta vuodesta

Tässä illan hämyssä on ollut nyt hyvä aika pohtia, mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Päällimmäisenä käsityöblogiimme liittyvänä tavoitteenani on rohkaista sinua liittymään mukaan #ompelijanekoteko -haasteeseen ompelemalla pois tai ainakin pienemmiksi ne kaapin perällä ja hyllyillä lymyilevät kangasvarastot.

Innolla odotan myös tulevaa vuotta, sillä marraskuussa tuli se ihana hetki, kun päivätyö ja harrastukset löivät mukavasta kättä päällekkäin. Onnistuin nykyiselle työpaikalleni ideoimaan tekstiili- ja muotialaan liittyvän ulkoisesti rahoitetun hankkeen yhdessä kollegoideni ja yhteistyökumppanimme kanssa. Vuonna 2023 starttaavassa hankkeessa tuetaan teollisessa tuotannossa tarvittavien taitojen ja kestävän kehityksen osaamisen kehittämistä muoti- ja tekstiilialalla ilmaisten koulutusten avulla. Kannattaa siis pysyä kuulolla, jos työskentelet tai olet ikinä halunnut työskennellä muoti- tai tekstiilialalla. Tiedä vaikka saisit näistä koulutuksista uuden kipinän haluamiseen ja tekemiseen tai vielä parempi löydät unelmien uuden uran. Kyllä, mukana on muutakin oppia kuin ompelua 🙂

Vuoden suosituimmat käsityöblogipostauksemme

Vuoden 2022 suosituin postaus oli rusettipostaus toukokuulta ja kaikkien aikojen kolme suosituinta postausta

Lisäksi kaikkien haetuin Omin mitoin -kaava oli tänäkin vuonna lasten leggingsien ilmainen pdf-kaava.

Ja ne kolme henkilökohtaista hetkeä, jotka jäävät tältä vuodelta mieleeni:

Lopuksi

Kiitokset kuluneesta vuodesta ja tervetuloa mukaan ensivuoden #ompelijanekoteko -haasteeseen Instagrammissa, jossa ompelemme yhdessä pois ne kaappien perukoilla lojuvat kankaat.

Leikkuupöydällä

Tammikuun projektiksi on parhaillaan valmistumassa graafinen 60-luvulta innoituksensa saanut villatakki, jonka tekemisestä sinäkin selviät ilman neulepuikkojen omistamista ja vanhalla t-paidan kaavalla.

6 Comments

 • Tuula / Tuula's life

  Nykyään itse tehdään taas kovasti. Sen kertoo myös suosittu käsityöblogi. Onnitte!lut Itse olen tehnyt myös aikoinani paljonkin käsitöitä, mutta nykyään ajattelen, että eiköhän ne käsityöt ole omalla kohdallani jo tehty. Käsitöitten tekeminen on hieno harrastus <3

 • Riitta kinanen

  Voi Topi niin ihana? matkusti sinun kanssa Tanskanmaalla. Kun kävin ompeluasioilla sinun luona niin tervehti haukkumalla aina.

  Merinovilla mekot jotka teit ovat ollut suosittuja. Kyllä materiaalilla on väliä?
  Sopii arkeen ja juhlaan, aina siisti.
  Pitäs neuloo pieni jakku omaan mekkoon.

  • Heidi

   Niin Topi oli ihana ja varsin peroonallinen koira. Yritämme nyt pärjätä ilman koiraa, katsotaan mihin asti koiralakko kestää, joskin tiukkaa tekee ainakin minulla.

   Ihana kuulla, että merinovillamekot ovat olleet suosittuja ja voidaan tehdä niitä lisää jo vaikka tulevana kesänä talven myyntiä varten, kun kerkiää kahden kuukauden vapaajaksolla ompelemaan. Ja kesällä voisin keretä ompelemaan niitä vintagehattujakin myyntiin…

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *