Uncategorized

Maksuton tekstiili- ja muotialan vastuullisuuskoulutus

Reading Time: 2 minutes
Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Vastuullisuus (englanniksi sustainability) tuntuu olevaan nykyään kaikkien huulilla, ja jokaisella meistä taitaa olla siihen oma katsantokantamme, osa pohtii sosiaalista vastuullisuutta ja toiset ekologista. Yritykset katsovat vastuullisuutta omista näkökulmastaan, ja me yksilöt omistamme. Lopulta, jäämme pohtimaan, mitä vastuullisuus tarkoittaa, ja miksi vastuullisuus on tärkeää tekstiili- ja muotiteollisuudessa.

Lopulta pohdimme jo hieman isommalla porukalla töissä, että millainen on vastuullisuuden tulevaisuus, ja miksi se ei tällä hetkellä toteudu. Koska pohdintojemme jälkeen useimmille tuntui jäävän käteen enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, lähdimme rakentamaan Vastuullisuus tekstiili- ja muotialalla koulutusprojektia, johon JOTPA myönsi rahoituksen.

Tässä ilmaisessa koulutuksessamme, pääset kanssamme sukeltamaan vastuullisuuden eri osa-alueisiin ja pohtimaan, kuinka saat kestävän kehityksen tavoitteet osaksi omaa käytännön osaamistasi tai yrityksesi strategiaa ja päivittäistä toimintaa.

Vastuullisuuskoulutus

Käymme koulutuksessa läpi

Vastuullinen suunnittelu ja kaavoitus 5 op
Tuotannon suunnittelu 5 op
Vastuullinen laatujohtaminen tekstiiliteollisuudessa 5 op
Vastuullinen ja laadukas ompelutekniikka 5 op
Vastuullisuusstandardit sekä eettiset merkit 5 op
Toimitusketjun vastuullinen hallinta kansainvälissä kaupassa 5 op
Vastuulliset materiaalit 5 op
Vastuullinen verkkokauppa ja sisällöntuotanto 5 op
Vastuullinen ja kannattava projektinhallinta 5 op
Jätemateriaalista kannattavaksi tuotteeksi -tuotekehitysprojekti 5 op
IPR 5 op


HAKUAIKA: 8.–19.5.2023. Haku on päättynyt 19.5.2023 15:00. Kiitos kaikille hakeneille!


Opetuksen järjestäminen ja aikataulut
Järjestämme koulutuksen päivä- ja iltaopetuksena Turussa. Käytännön työpajaharjoittelu voi tapahtua myös viikonloppuisin. Jos osaat jo tekstiili- ja muotialan perustaidot ja -tiedot sekä alan koneet, laitteet ja ohjelmistot, voit osallistua myös verkon välityksellä.

Laajuus ja kesto: 55 opintopistettä | 1 vuosi 6 kuukautta

Alkamisajankohta: Syksy 2023

Hinta: maksuton
Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Usein kysytyt kysymykset koulutuksesta

Tuleva syksyn osalta opintojaksojen päivät on lyöty lukkoon, ja siellä sekä muutaman tunnin webinaareja iltapäivisin ja sekä muutama lähitapaaminen, jotka kestävät koko päivän hieman opintojakson mukaan. Ajatuksenani, on että kun saadaan ryhmä kasaan, niin voidaan sitten, yhdessä katsoa vuosien 2025 ja 2025 lähipäiviäntarkemmin ja sovitella mahdollisuuksien mukaan.


Kaikki opintojaksot löydät Turun Ammattikorkeakoulun opinto-oppaasta, toki joitakin muita infotyyppisiä luentoja voi tulla sitä mukaan, kun saadaan vahvistettua asiantuntijoita, mutta ne pyritään pitämään lyhyin noin parin tunnin webinaareina.

Klikkaa oppaassa opintojakson nimeä, niin saat opintojaksokuvauksen auki, ja kun klikkaat valkoista plussaa mustassa palkissan, niin aukeaa koko näkymä ja sieltä näkyvät myös päivät kohdasta sisältö ja ajoitus.

Kirjoittaja Heidi Salokangas toimii koulutuksen projektipäällikkönä ja sisältövastaavana sekä työskentelee päätoimisesti laadunhallinnan lehtorina Turun Ammattikorkeakoulussa.

5 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *