Vaikuttajamarkkinointi,  Vastuullinen ompelu

Planetaarinen vaatekaappi: Rakkaudesta vastuulliseen muotiin

Reading Time: < 1 minute
Kaupallinen yhteistyö Gummerruksen kanssa.


Kaupallinen yhteistyö Gummerus kanssa. sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä. Planetaarinen vaatekaappi -kirja on Sissi Penttilän ja Aku Varamäen käsialaa. Vaikka he ovat minulle melko uusi tuttavuus, tartuin kirjaan kollegan suosituksesta enkä katunut. Teos vie mukanaan ja lumoaa selkeällä ja inspiroivalla tekstillään.

Jo esipuheessa (Penttilä & Varamäki, 2023, 10) kirjoittajat kuvaavat tavoitettaan: ”Päätämme kirjoittaa yhdessä kirjan, jollaisen haluaisimme itse lukea: ei epämääräisiä kehotuksia ja ponnetonta varoittelua, vaan selkeitä faktoja vaatekulutuksen vastuullisista rajoista ja inspiroivia vinkkejä…”

Luotettavaa tietoa ja helppoa luettavuutta

Kirjan selkeät tekstinsisäiset viittaukset tekevät siitä helposti lähestyttävän. Lukijana voin tarkistaa suoraan lähdeluettelosta tiedon alkuperän: onko se peräisin konsulttiyhtiön raportista, väitöskirjasta vai aikausilehtiartikkelista? Tämä ominaisuus tekee kirjasta erinomaisen kokoomateoksen esimerkiksi alempien kouluasteiden opetuksessa.

Kirjoittajien ote on varma ja teksti soljuu sujuvasti. Se on helppoa lukea ja ahmin kirjan huomaamattani. Olen erityisen ihastunut ajatukseen täydellisen vaateostolakon sijaan kulkemisesta kultaisella keskitiellä – mediumismilla – jolla pärjää oikein mainiosti (Penttilä & Varamäki, 2024, 30).

Miksi olla vuosi ostamatta vaatteita, kun seitsemällä isommalla vaatteella/kengällä voi saavuttaa saman päämäärän?

Suosittelen kirjaa kaikille muodista ja tyylistä kiinnostuneille!

Tämä teos on erinomainen perusteos, joka tutustuttaa lukijan vastuullisen muodin maailmaan. Kirja tarjoaa helposti lähestyttävää perustietoa sekä inspiroivia anekdootteja. Ja kirjan pääset tilaaman itsellesi kustantajan omasta kaupasta *täältä!

Lähde:

Penttilä, S., & Varamäki, A. (2024). Planetaarinen vaatekaappi. Gummerus.

5 Comments

  • admin

   Täysin samaa mieltä! Olen itsekin tehnyt vastaavaa kangaskaappiorganisointia ja se on todellakin virkistävää. On hienoa, että osa materiaaleista löytää uuden kodin kirpputorilta, osa kierrätetään asianmukaisesti tekstiiliteollisuuden käyttöön ja loput hyödynnetään energiaksi. Tärkeintä on, että kaikki materiaalit saavat arvoisensa kohtelun.

 • Marjo

  Kiitos vinkkauksesta! Heti alkoi kiinnostamaan minua joten menee lukulistalle. Vastuullisuus, kuluttaminen ja ilmastonmuutos ovat asioita, joista ei koskaan voi lukea riittävästi faktoja. Kertakäyttö muodista pitäisi minusta päästä eroon. Toinen asia mitää olen itse paljon pohtinut on se miten huonosti ihmiset kohtelevat vaatteitaan. Jos vaate menee jostain syystä rikki sitä ei edes miettiä korjattavaksi vaan heitetään surutta pois ja ostetaan uutta. Käsittämätöntä toimintaa!

  • admin

   Kiitos viestistäsi! Olen iloinen, että nostit nämä tärkeät asiat esiin. Kertakäyttömuoti on ongelma, ja vaatteiden korjaaminen on loistava tapa vähentää ympäristövaikutuksia.

   Planetaarinen vaatekaappi on hyvä resurssi kestävästä muodista.

   Yhdessä voimme tehdä muutoksia!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *