Tuunaan vanhasta vaatteesta uutta

Kesämekkoa, some-koulutusta ja trendejä

Reading Time: 3 minutes
Mistä se johtuu, että välistä on niin paljon tekemistä, että ei tiedä mistä aloittaisi? Välillä on taas hiljaista kuin huopatossutehtaalla ja pitää ihan keksiä tekemistä vapaa-ajalle. Viime viikko oli yhtä vilkas kuin edelliset, alkuviikosta kirjailin paikallislehteen kolumnia ei:n sanomisen tärkeydestä. Se on kuulkaas joskus melkein tekemätön paikka tuo 2500 merkkiä, kun tyhjän paperin kammo iskee. Sieltä se vaan teksti jälleen syntyi, kun aikansa tikisti ja näyttöä tuijotti.
 
Tiistaina olin opettelemassa henkilövideon kuvauksen saloja ja torstaina puolestaan käytiin läpi tuotevideon tekemistä. Molemmat päivät olivat jatkoa aikaisemmalle some-markkinointikoulutukselle (KLIK). Hauskinta koulutuksessa oli kouluttajan epäuskoinen ilme, kun me keski-ikäiset kuorossa vakuutimme, että meillä ei ole YouTube -kanavaa, jota päivitämme säännöllisesti. Tilaisuus oli ihanan lämminhenkinen ja rohkaiseva, joten voi olla, että pientä videon tynkää saadaan tänne bloginkin puolelle.
 

Helppo kesämekko lapselle

 
Täytyy todeta, että ompelukoneita ei paljon halailtu männä viikolla. Onnistuin kuitenkin sen verran kuvaamaan aina välistä, että kesämekon tutoriaaliin sain kuvat otettua.
Tähän mekkoon tarvitset vanhan t-paidan, puuvillakangasta helmaan puolesta metristä metriin ja noin 1,5 cm:n levyistä liimanauhaa. Suikaleen voi myös leikata isommastakin liimakankaasta.
diy idea
Samalla tekniikalla tehty isompi mekko, jossa on itse painettu helma.
Mekon tekeminen aloitetaan leikkaamalla paidasta helma pois n. 8,5 cm:n päästä kainalosta.
 
Kiinnitä liimanauha paidan leikattuun reunaan ja ompele siksakilla liimakankaan päät kiinni sivusaumaan. Liimanauha estää trikoon venymisen ompelun aikana.
Merkitse keskietu ja -taka trikooseen.
Repäise puuvillakankaasta koko kankaan leveydeltä helmakappale, jolla on korkeutta enintään taulukossa mainitun pituuden verran. Ompele keskitakasauma kiinni. Kuvassa olevan mekon alaosa on tehty lasten lakanasta, joten yhden sauman asemasta tarvitsin kaksi saumaa, jotka asettuvat valmiissa vaatteessa sivusaumojen kohdalle.
Helmaan tulevan kankaan pituus.
Merkitsi vyötärölle kiinnittyvään kappaleeseen keskietu ja -taka.
Jos sinulla on vain yksisauma, se tulee taakse ja silloin sinun tulee merkitä sivusaumojen kohdalle hakit. Aloita helman laskostaminen keskeltä niin, että teet ensin lautalaskoksen keskelle. Laskoksen koon saat määrätä itse.
Jatka laskostamista lautalaskoksen molemmin puolin niin, että etukappale on yhtä pitkä kuin paidan helma. Laskosta takakappale samoin keskitakasaumasta aloittaen.
Ompele laskostettu helma kiinni  leikattuun paitaan oikeat puolet vastakkain. Käännä ja ompele helma. Silitä lopuksi.
kesämekot lapsille
Kesämekko valmiina.

Ja se lauantain näyttö

 
Ai niin oman lisänsä viikkoon toi vielä se, että lauantaina oli pukeutumisneuvojana toimimisen tutkinnon osan ryhmänäyttö. Jännitystä näyttöön toi se, että paikalla oli niin oma opettaja, esimies kuin äitikin. Alkupaniikista huolimatta näyttö meni läpi ja arvioinnissa mainittiin muun muassa, että olen helposti lähestyttävä opettaja. 
 
Joensuun seudun kansalaisopistoon oli kertynyt vajaa kymmenen ihmistä pohtimaan omaa tyyliään. Päivä piti sisällään kevään ja kesän trendejä arkeen sekä juhlaan (video alla), oman tyylipersoonallisuuden pohtimista ja oman vartalotyypin selvittämistä. Oli jälleen mielenkiintoista huomata, kuinka yksinkertaisilla asusteilla, kuten vöillä saa vartalon kauniit kaaret näkymään ja asiakkaalle tyytyväisen hymyn. 
 
 
SS2018 trendit arkeen, juhlaan ja morsiamelle.
Käy kurkkaamassa, mitä muuta pääset ompelemaan ilmaisilla Omin mitoin pdf-kaavoilla KLIK.

Tuttuun tapaan, tykkäämällä meistä Facebookissa KLIK, saat blogipostaukset suoraan omaan uutisvirtaasi. Kaavojen lanseeraukset löydät Instagrammista KLIK.
Lähde:
 
Mills-Thomas, K. (2018). The Best T-Shirt Dress – A Tutorial. [online] Dressagirlaroundtheworld-va.blogspot.fi. Available at: http://dressagirlaroundtheworld-va.blogspot.fi/2013/05/the-best-t-shirt-dress-tutorial.html?m=1 [Accessed 25 Apr. 2018].
 
 

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *