Tuunaan vanhasta vaatteesta uutta

Tuunataan tunika

Reading Time: 2 minutes

Kulunut viikko oli varsin rauhallinen ja päivät kuluivat uusia työtehtäviä tehdessä. Illat tosin vietin sohvannurkassa, kun monta viikkoa vaivannut flunssa vain muistutteli olemassa olostaan. Perheen nuorempi miesväki tosin muistutti, että vaikutan laiskalta ?. Kait totta tuokin näkökulma, kun päivät pystyin töissä olemaan.

Opettajan vanhat vaatteet

Ettei tämä blogi karkasi ihan lifestylemaiseksi elämän kerronnaksi, otetaan tähän väliin pari lähikuvaa tuunatusta tunikasta ennen ja jälkeen.

Tarinahan meni näin…

Ensimmäiseksi tarvitaan yksi haalistunut trikoopaita. Paidassa on myös liian lyhyet hihat, jotka ovat kuitenkin liian pitkät 3/4- hihoiksi. Hihojen lyhyys ei vaivannut edellisessä elämässä, sillä aikaisemmin tuli pidettyä jakkua paidan päällä. Ai niin, urheilurintaliivien heijastin ja salama ei ole paras mahdollinen yhdistelmä ?. Sama tapahtuu myös valkoisten rintaliivien kanssa eritoten, jos paita on valkoinen.

Lisäksi tarvitaan kasa nuorisolta ylijääneitä paitoja ja pari pakettia pesukoneväriä, tässä taisi olla navy ja harmaa. Väriteoria kannattaa myös kerrata, sillä esimerkiksi oranssi ja sininen saavat aikaan ruskean.

Laitetaan epämääräinen kasa vaatteita pesukoneeseen ja värjätään paketin ohjeiden mukaan. Pestään värjätyt kankaat pyykinpesuaineella ja kone pyörimään tyhjänä koko touhun jälkeen.

Tässä on  tosin pyörimässä  violetti värjäyserä.

Tässä on hyvä esimerkki siitä, että kaikki kankaat ovat samaa värjäyserää. Värinvaihtelu johtuu kankaan koostumuksesta mitä enemmän tekokuitua, sitä vaaleampi on väri. Vaalein sininen kaitale oli täysin valkoinen ja vihreäksi värjäytynyt oli alkujaan keltaoranssi.

Tästä kuvasta huomaa hyvin, että sovitusnuken lantio on liian leveä (vinot rypyt lantiolla).
Lisäksi selkä on liian lyhyt, sillä poikkisauma tulee vyötärölle.

Tuttuun tapaan, tykkäämällä meistä KLIK, saat blogipostaukset suoraan omaan uutisvirtaasi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *