Tuunaan vanhasta vaatteesta uutta

Verhokankaan uusi elämä: tuunausidea

Reading Time: 2 minutes

Hmm… Tämä vaatteiden tuunaus meinaa viedä mennessään, vaikka en minä mikään tuunajamutsi ole. Tosin yhtenä ja inhimillisenä syynä on se, että tekstiilin ja muodin kiertotaloustuotteiden suunnittelemisen ja valmistamisen tutkinnonosan (KLIK) näyttö lähestyy uhkaavasti. Harjoitustyöt on saatava alta pois sukkelaan, jotta pääsen tekemään lapsen kesämekkoon tuunausohjeen ja laskemaan hinnan. Varsinainen tuotteeni on kuitenkin kansalaisopistolle suunnittelemani Tuunataan tunika tai kesämekko -kurssi.

martha stewart

Pääsiäisprojektin tunnelmia

Tällä kertaa tuunausta olivat vailla vanhat verhokankaat, jotka ovat viettäneet laatuaikaa kaapin perällä vähintään sen viisi vuotta. Luonnonvalkoiset verhokankaat pääsivät konevärjäykseen yhdessä trikoiden kanssa. Tuloksena oli tummansiniharmaata ja harmaalla taitettua violettia kangasta.

Vaatteiden tuunauskurssia varten, tein erilaisia painokokeiluja. Varsinaisen sinisen kauden jälkeen halusin elämääni hippusen väriä, joten testasin joulunpunaista väriä puolelle puolelle metrille sinistä. Käytännössä värjäsin kankaan, pesin ylimääräisen värin pois, painoin kuviot ja uunitin. Ihan kokeilun vuoksi pesin kankaan vielä värin kiinnittämisen jälkeen ja hyvin tuo tuntui pysyvän.

diy tuunaus
Vanhan verhokankaan tuunausta ja painokokeiluja. Hyvin onnistui punainen väri siniseen kankaaseen.

Sitten minulla oli käsissä muutama kangas eikä harmainta havaintoa, mitä niistä tekisin. Puuvillainen verhokangas tuntui hieman liian jäykältä trikooseen yhdistettäväksi ja puolimetriä ei riitä takkiin tai vastaavaan, huoh ?.

Muutama viikko sitten ompelin trikootilkuista kesämekon ja pohdiskelin asusteita, joten mieleeni pilkahti kesähatun valmistaminen. Aikani ilmaista kaavoja netistä etsineenä sattui eteeni Martha Stewartin käännettävän kesähatun kaava (KLIK). Tulostin, kokoilin ja teippailin pdf-kaavat kokoon ja kursin hatun kasaan.

free reversible hat pattern
Pdf -kaavojen kokoaminen.
 
kesämekon kaveriksi
Lopputulos ei ole ihan niin minimalistisen chic kuin olisin halunnut, johtunee kuosista ja siitä,
että sovitusmuutokset ja silitykset ovat tekemättä.

Tuttuun tapaan, tykkäämällä meistä KLIK, saat blogipostaukset suoraan omaan uutisvirtaasi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *