Rakas Päiväkirja!,  trendit,  Vaikuttajamarkkinointi,  Yritystarina

Modernin abstraktit sisustaulut historiallisella twistillä – ompelijan uuden kaupunkiasunnon sisustustauluvinkki

Reading Time: 3 minutes

Kaupallinen yhteistyö yrityksen Tuuline Design kanssa. Hiljalleen alan olla siinä vaiheessa, siis vuoden asumisen jälkeen, että olen parhaat muuttovinkkini käyttänyt ja on uuden asunnon sisustamisen viimeistelyn aika.  Sitä, kun on viimeiset 20-vuotta elänyt keskellä antiikkimäntyisiä hirsiseiniä, niin nautin suunnattomasti näistä valkeista seinistä ja mustavalkoisesta sisustuksesta pienellä twistillä. Jotta kodista ei tulisi täysin sieluton, lähdin etsimään mustavalkoisia sisustustauluja, jotka olisivat modernin abstrakteja historiallisella twistillä, vähän niin kuin tuo sohvapöydän virkkaa toimittava ateljeeompelukone. 

Sattumalta vielä, kun olin Tanskassa törmäsin yhden viivan piirustuksiin kollegani toimistossa ja jäin miettimään, että ovatpa ne kauniin yksinkertaisia. Hakukoneen oivallisella avustuksella löysin turkulaisen Tuuline Designin upeat viivapiirrokset, ja sattumalta samaan aikaan toisaalla Soile Timonen haeskeli itselleen yhteystyökumppania, joten lyöttäydyimme yhteen.

Taulu, taiteilija ja sen tarina – Tuuline Design

Tuuline Design on Timosen kolmisen vuotta sitten perustama yritys, joka tekee  kotimaista designiä yhdellä viivalla Turussa.  Tuotteita ovat digitaalisen yhden viivan tekniikalla tehdyt muotokuvat ja eläin- ja kaupunkitaulut, joissa helposti tunnistettavissa Timoselle tunnusomainen tyyli. Hän ammentaa inspiraationsa tuotteisiinsa Turun kauniista luonnosta, kotoisasta tunnelmasta, kaupunkielämän helppoudesta sekä Afrikan safariajeluiden eksotiikasta.

Mistä sait ajatuksen näiden kauniiden taulujen tekoon? 

”Opiskelin mainonnan suunnittelua Turun AMK:ssa ja yksi luokkalaisista teki lopputyönsä mainostoimiston toimeksiantona, työ sisälsi yhden viivan piirroksia ja vähän taustoja tyylin alkulähteiltä. Lopputyö oli kaikin puolin hyvin tehty, ja yhden viivan pelkistetty ilme ja tapuisuus moneen herätti mielenkiintoni”, Timonen kertoo.

Lapsena Timonen ajatteli, että hän on todella huono piirtämään. Ylä-asteella hän huomasi osaavaansa piirtää, kun  opettaja toi kuvaamataidon tunnille luokkaan kauhisteltavaksi pässin kallon ja pyysi piirtämään mahdollisimman samannäköisen kuvan hiilellä.

”Siihen päivään asti olin ajatellut etten osaa piirtää. Jokin kuitenkin loksahti silloin kohdilleen ja aloin muodostaa paperille valon ja varjon muotoja”, muistelee Timonen.

Tuosta päivästä alkoi Timosen matka piirtäjänä ja visuaalisuuden opiskelijana. Tällä hetkellä hän opiskelee  ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Turun Ammattikorkeakoulussa kansainvälisellä yritystoiminnan ja palvelumuotoilun linjalla (Master of Business Administration, Service Design). Pohjalla hänellä on media-alan koulutus – kansainvälisestä radio- ja tv-työstä, graafisen suunnittelun ja painoalan koulutus ja medianomin paperit Turun AMK:sta.  

”Eli ei varsinaista taidealan koulutusta, mutta sukuni on monelta osin käsillä tekijöitä ja taidetta harrastetaan monessa muodossa. Sieltä se on varmasti siirtynyt itsellekin”, pohtii Timonen.

Ensimmäiset piirroksesi olivat tuokiokuvia Turusta ja Helsingistä, miksi aloitit näistä kaupungeista? ”Turku oli luonnollinen valinta ensimmäiseksi kaupungiksi, koska asun täällä, täällä on runsaasti upeita kohteita ja Turku-brändi tai Turku-design on vahvasti kaupungissa läsnä. On hienoa olla osa tätä kaupunki-identiteettiä. Helsinki syntyi seuraavana pääkaupungin roolissa ja nyt mukana ovat myös Joensuu ja Tampere”, vastaa Timonen.

Mikä sinua motivoi?

 ”Parasta on nähdä ilo ja hämmästys ihmisten kasvoilla kun he kokevat teoksen omakseen ja erityisesti muotokuvien yhdennäköisyys hämmästyttää kerta toisensa jälkeen”, kuvaa Timonen

Kotimaisia tuotteita Länsi-Suomesta

Tuotteiden kotimaisuus ja vastuullisuus on tärkeää Timoselle. Tuotteet suunnitellaan Turussa, julisteet painetaan Kaarinassa ja vanerituotteet valmistetaan Turussa sekä Helsingissä. Vanerituotteet tehdään kotimaisesta sertifioidusta koivuvanerista ja pakataan kotimaasta tuleviin pakkausmateriaaleihin. Mahdollisuuksien mukaan hän käyttää uudelleen myös pakkauskääreet ja tuotteilla on Suomalaisen työn liiton Avainlippu-merkki. ”Avainlippu merkki kertoo, että tuote tai palvelu on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa” (Suomalainen työ, 2022).

Lopuksi

”Ole rohkeasti oma itsesi! Etsi oma tyylisi!  Kun tekee sellaista työtä mikä on itselle arvokasta niin ylä- ja alamäetkin on helpompi ottaa vastaan. Aina kannattaa yrittää ja kehittää toimintaa eteenpäin. Kun voi seisoa rohkeasti selkä suorana oman työnsä takana niin kyllä siitä joku muukin kiinnostuu ja uusia ovia aukeaa”, rohkaisee Timonen muita yksinyrittäjiä ja taiteilijoita.

P.s. Nämä taulut ovat loistava lahjava, vaikka kotoa poismuuttaneelle nuorelle, näin hän saa vietyä uuteen asuinkaupunkiinsa mukanaan vaikka palan kotikaupunkiaan.

Koko valikoiman löydät täältä, käy kurkkaamassa.

Lähteet:

Suomalaisen Työn Liitto., (2022). Suomalaisen työn puolesta. https://suomalainentyo.fi/. Accessed 14.11.2022.

 
 
 
 

6 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *