Rakas Päiväkirja!

Yksi sydämellinen ja ruusuinen ystävänpäivä, kiitos

Reading Time: 3 minutes

Opin eilen, että tuttu arkikin voi yllättää positiivisesti. Eilen oli siis ihan tavallinen tiistai tai no, en ollut ompelemassa Kuopiossa vaan juoksentelin asioilla. Nuoriso oli aamulla sitä mieltä, että jääkaappi huutaa tyhjyyttään, joten äiti voisi vaikka käydä ruokakaupassa. Taas, siis juurihan, minä siellä kävin viikko sitten. Tää on kyllä loputon suo.

Yrttejä keräämässä
Lounastreffit
Meillä on ollut komeamman osapuolen kanssa tapana käydä päivätreffeillä arjen lomassa. Lounastreffit ovat jäänne niiltä ajoilta, kun työpaikkaromanssimme ensimetreillä pakenimme piiloon uteliailta katseilta. Myöhemmin havaitsimme, että hetki työpaikan ulkopuolella katkaisee päivän mukavasti, näkee valoa ja saa happea.
Yhteiset hetket arjen keskellä ovat tärkeitä ja arjen askareet. Kullan kanssa syömään ja lapsille ruokaa. Ruokaa voi tehdä vain, jos käy välillä kaupassa. En kyllä kävisi, jos ei olisi pakko.
 
Mrs. Asia
 
Jostain ilmestyi melkeinpä työpaikan kulmille vietnamilainen ravintola. Ruoka on maukasta, palvelu moitteetonta ja taipuu sekä kasvisruokailijan että gluteenittoman suuhun. On alkuruokaa, pääruokaa ja jälkiruokaa. Lounaan hintakin on työssä käyvän kukkarolle sopiva.
Satunnaisesti törmäämme kollegoihin, joten kannaltani se on oiva paikka saada siedätyshoitoa töihin paluuseen. Hieman sivusta kuulostella,  että mitä ongelmia ne siellä töissä pohtivat. Yritän jättää komentoimatta mutta välistä aina karjalainen puhetulva yllättää.
Ruusuinen yllätys 
 

Ei pettänyt Mrs. Asia tälläkään kertaan. Iloisesti, yllättyneenä katselin, kuinka sydämellinen vesimeloni hedelmäsalaatissa toivotti hyvää ystävänpäivää.

Hedelmäsalaatti

Ruusuinen yllätys oli vasta tuloillaan, sillä ruokailun lopuksi, rouva kiidätti eteemme omenaisen ruusupiirakan.  Lopuksi Rouva kehotti naisasiakkaita poimimaan vaasista ruusun mukaan.

Ruusuleivos

Kun nautin ruusun tuoksusta, niin korviini kantautui komeamman osapuolen muminaa. Ihan kuin mies olisi mumissut epätasa-arvosta ja miesten syrjinnästä, pilke silmäkulmassa tosin. Mistähän tuo nyt tuolleen?

Ruusu pelkääjän paikalle ja menoksi.

Lie ne kaupassa ihmetelleet, hymyillen kulkevaa liikenaista keräilemässä tuoreita yrttejä. Se on kuulkaas’ pienestä kiinni, kun saadaan asiakas iloisesti yllättyneeksi ja hyvälle tuulelle. Aika moni muuten hymyili takaisin.

Rakastumisen alkutahteja

Mie muuten alan osata toimia tuon uuden jakun KLIK kanssa pikkuhiljaa. Itse tehdyissä vaatteissa on minulla aina se ongelma, että ne tuntee liian hyvin, jokaisen onnistuneen ja onnistumattoman tikin. Vaatetta on hetki makusteltava ja pohdittava, mitkä jo olemassa olevat asusteet sopivat jakun kanssa.

Stailaamista on harjoiteltava, ennen kuin uusi vaate luontevasti sujahtaa osaksi peruspuvustoa. Jo tammikuussa pyörähdimme äidin kanssa Joensuun Taitokorttelissa. Rakastuin ensisilmäyksellä Sinisessä Kammarissa myynnissä olleeseen rannekoruun – punainen väri suorastaan vietteli katseeni.

Rannekoru (Kati Soikkeli)

Vaikka peruspuvuston päävärit ovatkin yllätyksettömät harmaa ja sininen, niin  lisään väriä asusteilla. Punainen väri toimii hyvin molempien kanssa ja on sellainen voimaväri.

Lopuksi

Ai niin yllä olevat yrittäjät ovat täysin tietämättömiä saamistaan kehuista,  vielä. Ajattelin, tosin laittaa linkin juttuuni heillekin tiedoksi ikään kuin myöhästyneenä ystävänpäivälahjana. Ilmoittelen, kyllä erikseen, mikäli lehdistönäytteitä ilmaantuu kotiportaille ja postauksiin.

Uskomme molemmat yrittäjyyden pääaineopiskelijoina, että paikallistella ja suomalaisella yrittäjyydellä on aikansa ja paikkansa. Kun siis törmäämme hyvään palveluun ja tuotteeseen, niin yritämme muistaa nostaa sen esille, myös täällä blogissamme.

Leikkuupöydällä

Komeamman osapuolen paita siis jo valmistui, kuvaa pukkaa heti, kun mies asettuu linssin eteen.

Harmaan talvitakin ja miehen liivin kaavat on tehty. Kaavat odottavat vuorikankaan ostoa ja kankaiden leikkaamista. Ensi viikolla sitten ommellaan.

Olemme muuten äidin kanssa menossa lauantaina ammattilaisen meikattavaksi, katsotaan, saadaanko sunnuntain postaukseen kuvia uudesta ilmeestä.

Ruusun aika ja hemmottelusunnuntain KLIK tuloksia

Tuttuun tapaan, tykkäämällä meistä KLIK, saat blogipostaukset suoraan omaan uutisvirtaasi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *