
Modistitaitoja ja luovuutta: Vanhan hatun elvyttäminen ja akateemiset edistysaskeleet
Tiedätkö sen hetken, kun työpöydällä unohtunut, puoliksi valmis projekti alkaa muistuttaa olemassaoloaan ja tulee sellainen tunne, että nyt olisi oiva hetki saattaa projekti loppuun? Aloitin todennäköisesti noin pari vuotta sitten muokkaamaan vanhaa kirpputorilta löytämääni hattua itselleni uudeksi hattuksi tai päähineeksi. Purin, pesin ja ompelin sen uuteen muotoon ja kiinnitin hikinauhan. Sain myös idean siitä, millainen puetuksen haluaisin hattuun, ja muotoilin kukan terälehdetkin. Ja sitten iski modistinblokki.

Maanantaina onnistuin lopettamaan työt niin ajoissa, että jäi hieman aikaa ja energiaa luovaan projektiin. Ensin ajattelin blogin kirjoittamista, mutta kirjoittajanblokki tuntui ylitse pääsemättömältä – ei oikein tuntunut olevan mitään asiaan kerrottavaa. Seuraavaksi pohdiskelin uuden vaatteen kaavoittamista tulevaan kirjontaprojektiin, mutta viikonloppuopetusten ja muutaman junassa vietetyn tunnin jälkeen tietotekniset välineet eivät juuri houkutelleet, sillä aikuisen ruutuaika tuntui olevan täynnä.
Itse asiassa olisin voinut haluta kuvaamaan, mutta ei ollut valmista tuotetta kuvausvalmiina, joten silmäni osuivat alakerran pöydän kulmaan nätisti koriste-esineeksi asettuneeseen modistin päähän, jossa päähine odotti henkiin heräämistään. Toki hetken aikaa joudun etsimään kaikki 37 terälehteä leikkuupöydän alta, mutta sieltähän ne löytyivät kaikki tallessa ja hyvässä kuosissa.

En vielä eläessäni ole käyttänyt kuumaliimapistoolia päähineen koristeiden kiinnittämiseen. Nyt päätin antaa periksi, sillä kukkaterälehtiä tuli päällekkäin niin monta, että neulan vieminen läpi ei onnistunut näppivoimin. Lisäksi pystyin asettelemaan terälehdet hieman vapaammin, kun en koonnut niitä oikeaoppisesti ensin kokonaisiksi kukiksi, vaan kiinnitin aina terälehden kerrallaan haluamaani paikkaan.

Omat opiskeluni etenivät hieman, kun sain laitettua korjaamani abstraktin konferenssiin portaaliin ohjaajieni kommenttien pohjalta odottamaan vertaisarviointeja. Nyt vain odotellaan arvioijien kommentteja ja mahdollista hyväksyntää.

